Osnove meteorologije za jedriličare

Vrijeme u Zagrebu nas ne prestaje iznenađivati, ali to je tako u veljači i nije problem dok se imamo kamo skloniti. U klub, na primjer. :)

Da nas ne bi iznenadilo vrijeme na moru, pripremili smo zanimljivo predavanje o vremenskim prilikama i neprilikama na Jadranu.

Lamjana Perharić: OSNOVE METEOROLOGIJE ZA JEDRILIČARE

Malo meteorološko predavanje za pomorce i jedriličare sastoji se od upoznavanja meteoroloških prilika na Jadranu, te što na njih utječe; osnova gibanja zraka u atmosferi; definiranja meteoroloških elemenata, kratke vremenske analize. Naučit ćemo što utječe na plimu i oseku, kako nastaju valovi i morske struje. Proučit ćemo osnove numeričke prognoze vremena i kako je čitati te predznake vremena koji nam mogu koristiti u sigurnoj plovidbi, odnosno upozoriti nas na nevere ili loše vrijeme.

Lamjana Perharić je diplomirala meteorologiju na fizičkom odsjeku PMFa u Zagrebu, a pripremila je i vodi meteorološke seminare za škole jedrenja i jedriličarske klubove. Jedri od studenstkih dana te je prošla brojne edukacije i stekla dovoljno iskustava i milja da postane skiper i instruktor jedrenja. Godinama je poučavala jedrenje u školi jedrenja ANA Sail, te na regatnim seminarima “Biti brži”, a aktivna je i kao skiper na Jadranskom i Jonskom moru.

Stalna je članica ženske posade “SHE sailing team”, a u posljednjih 9 godina sudjelovala je u više od 100 OPEN, MR i ORC regata po cijeloj Europi. Od 2019. je i službeni sudac HJS-a.

Predavanje Osnove meteorologije za jedriličare održava se u sklopu našeg redovnog druženja u JK Dobro more, Rihtmanova 2, Zagreb u srijedu, 12. veljače 2020. od 20 sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s