Drugo i treće mjesto na 6. Samobor kupu!

Autor videa i teksta: ZORAN ZRILE KRANJČEC

Članovi JK Dobro More i ove su godine sudjelovali na Samobor kupu i to s čak dvije jedrilice. Posada jedrilice Ana 2, kojoj je skiper bio predsjednik kluba Elvis Acko, slavodobitno je u klub donijela plaketu za osvojeno drugo mjesto u skupini. Za dlaku iza njih kroz cilj je uplovila i jedrilica Petra 1, na kojoj je skiper bio Tomislav Petrlić i koja je tako osvojila treće mjesto u skupini.

Regata u organizaciji JK Samobor ove je godine okupila više od 130 sudionika na 16 jedrilica, koje su se na 1. maj okupile u Kaštel Gomilici. Start je bio 2. 5. u petak kod Mrduje, a cilj Stari Grad na Hvaru. Slab vjetar na startu ubrzo je zamijenilo stabilno jugo, koje je jedrilice brzo poguralo do punte Kabal, ulaza u Starogradski zaljev, na cilj prvoga plova.

Subotu je obilježila fešta u organizaciji JK Samobor sa samoborskim salamama, sirom i vrhnjem, lukom, kobasicama, kotlovinom. Sve sudionike do zore je zabavljao tamburaški sastav ‘Od sumraka do zore’.

Nedjelja je bila rezervirana za drugi plov, koji je zbog najave orkanske bure pomaknut s 10 na 8 sati ujutro. Start je bio u Starogradskom zaljevu po vrlo slabom vjetru pa je jedrilicama trebalo skoro sat vremena do punte Kabal, gdje je napokon friška bura potjerala flotu put Splitskih vrata. Nakon cilja kod Mrduje naše dvije jedrilice probijale su se kroz jaku buru do Trogira, od kuda su i krenuli, što je bio poseban doživljaj pun adrenalina. Svi su sretno i sigurno stigli kući.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s